Bejelentés


PIROS SULI ! SZOLNOK Szorgalom és kitartás


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Üzenőfal


Név:

Üzenet:Hírek
Képgaléria

Rengeteg képet kaptam Ági tanítónénitől, amit megosztok most veletek. Az eredeti képet elő hívhatjátok és az egér jobb gombbal letölthetitek.

tovább >>


www.szolnok.hu.

Alapítványunk adószáma: 19220488-1-16 ¤ Címünk: 5000 Szolnok, Széchenyi István körút 10. ¤ Telefon: 56/422-886 ¤ Fax: 56/424-886 ¤ E-mail: szechenyi.alt.iskola@chello.hu ¤ Szolnok legfontosabb híreit és rendezvényeit megtalálhatod itt: www.szoljon.hu és www.szolnok.hu.

A KISNYÚL

Kolozsvári Grandpierre Emil feldolgozása Egyszer volt, hol nem volt, még az Óperenciás-tengeren is túl volt egy kisnyúl. Ez a kisnyúl jó étvággyal legelészett a réten, s hogy még jobban legelészhessen, felakasztotta a csengettyűjét egy fiatal fára. Mire a kisnyúl jóllakott, megnőtt a fa. Olyan magasra nyúlott, hogy a kisnyúl hasztalan ágaskodott, a csengettyűjét nem érte el. Kérte tőle, adja vissza. - Nem adom én, eleget adtam már! - válaszolt a fa. Megharagudott a kisnyúl, s elment a fejszéhez. - Kérlek, fejsze, döntsd le a fát, nem akarja visszaadni kis csengettyűmet. A fejsze a fejét rázta. - Nem döntöm én, eleget döntöttem már! Elment a nyúl a kőhöz. - Kérlek, kő barátom, csorbítsd ki a fejsze élét, a fejsze nem akarja ledönteni a fát, a fa nem akarja visszaadni a kis csengettyűmet. - Nem csorbítom, eleget csorbítottam már! Nem boldogult itt sem a kisnyúl, s patakhoz járult hát. - Kérlek, patak, mosd ki a követ, a kő nem akarja kicsorbítani a fejsze élét, a fejsze nem akarja ledönteni a fát, a fa nem akarja visszaadni a kis csengettyűmet. De a patak csak ennyit mondott: - Nem mosom én, eleget mostam már! "Az ökör csak megsegít? - gondolta a kisnyúl. - Kérlek ökör komám, idd ki a patakot, a patak nem akarja kimosni a követ, a kő neme akarja kicsorbítani a fejsze élét, a fejsze nem akarja ledönteni a fát, a fa nem akarja visszaadni kis csengettyűmet. Az ökör bődült egyet: - Nem iszom én, eleget ittam már! "Majd a mészáros!? - reménykedett a kisnyúl. - Kérek, mészáros, vágd le az ökröt, az ökör nem akarja kiinni a patak vizét, a patak nem akarja kimosni a követ, a kő nem akarja kicsorbítani a fejsze élét, a fejsze nem akarja ledönteni a fát, a fa nem akarja visszaadni a kis csengettyűmet. - Nem vágom én, eleget vágtam már! Erre úgy megharagudott a kisnyúl, hogy meg sem állott a bolháig. - Édes-kedves bolha komám, csípd meg a mészárost, a mészáros nem akarja levágni az ökröt, az ökör nem akarja kiinni a patakot, a patak nem akarja kimosni a követ, a kő nem akarja kicsorbítani a fejsze élét, a fejsze nem akarja ledönteni a fát, a fa nem akarja visszaadni kis csengettyűmet. - No, majd meglátjuk! A bolha megcsípte a mészárost, a mészáros levágta az ökröt, az ökör kiitta a patakot, a patak kimosta a követ, a kő kicsorbította a fejsze élét, a fejsze kivágta a fát, a fa visszaadta a kis csengettyűt. A kisnyúl csilingelni kezdett a csengettyűvel, s még most is csilingel, ha az óta el nem vesztette.

Megunt játékok.

Amennyiben valakinek van otthon megunt társasjátéka amit szívesen adna az osztály számára azt kérem hozza be. Előre is köszönjük. Zsuzsa néni.

 Hamarosan felkerülnek a 5.a osztállyal kapcsolatos hírek, újdonságok.Szavazás
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!